Gallery Posts

Office Maps

Ürün Belgelendirme

305/2011/EU - CPR Yapı Malzemeleri Yönetmeliği

Yapı Ürünleri Yönetmeliği (CPR) olarak da bilinen 305/2011/EU - CPR Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, Avrupa Birliği tarafından uygulanan önemli bir yasal zorunluluktur. Bu düzenleme, piyasaya arz edilen tüm yapı ürünlerinin belirli güvenlik ve performans gerekliliklerini karşılamasını sağlamayı amaçlamaktadır.

CPR, inşaat ürünlerinin AB pazarına getirilmesinde yer alan üreticilere, ithalatçılara, distribütörlere ve yüklenicilere önemli yükümlülükler getirmektedir. Avrupa uyumlaştırılmış standartları veya Avrupa Teknik Değerlendirmeleri kullanılarak yapı malzemelerinin performans özelliklerinin değerlendirilmesi ve beyanına yönelik uyumlaştırılmış kurallar oluşturur. Bunlara ek olarak, bu yönetmelik, temel özelliklerin Avrupa çapında aynı şekilde ilan edildiği ortak bir teknik dilin zorunlu kılınması yoluyla paydaşlar arasında açık iletişimi kolaylaştırır. 

Kalite ve güvenilirliği garanti ederek CPR, inşaat ürünleri pazarında adil rekabeti teşvik ederken, binalardaki güvenlik seviyelerini artırır.