Gallery Posts

Office Maps

Sistem Belgelendirme

ISO 22716 - İyi Üretim Uygulamaları (GMP)

İyi Üretim Uygulamaları (GMP) olarak da bilinen ISO 22716, Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) tarafından oluşturulan ve kozmetik ürünlerin kalitesini ve güvenliğini sağlamak için bir çerçeve sağlayan bir dizi kılavuzdur. Bu standart, kozmetiklerin üretildiği tesislerde kontaminasyonu önlemek, ürün izlenebilirliğini sağlamak ve hijyen ve temizliği sağlamak için sıkı prosedürlerin ve kontrollerin uygulanmasını vurgulayarak üretim sürecine odaklanmaktadır.

ISO 22716, personel eğitimi, tesis tasarımı ve bakımı, hammadde tedariki, üretim ve paketleme süreçleri, etiketleme gereklilikleri, depolama, nakliye ve şikayetlerin ele alınması ve ürün geri çağırma prosedürleri gibi üretim sonrası faaliyetler dahil olmak üzere çeşitli hususları kapsar. Bu standarda uygunluk, kuruluşların kozmetik üretiminde uluslararası en iyi uygulamaları takip etme konusundaki kararlılıklarını göstererek güvenilirliklerini artırmalarına yardımcı olur.

Şirketlerin, müşteri beklentilerini karşılayan, aynı zamanda sağlıkla ilgili tehlikeler veya standart altı üretim uygulamalarıyla ilişkili riskleri en aza indiren güvenli ve yüksek kaliteli kozmetik ürünleri sürekli olarak sunmalarına olanak tanır.